• Nieuwe website Kring Thuisverpleging Leuven
  01/12/19blog# , ,

  Nieuwe website Kring Thuisverpleging Leuven

  Afgelopen week ging de vernieuwde website van de Kring Thuisverpleging Leuven online: www.thuisverpleging-leuven.be

  Deze onepage-infosite werd gebouwd rond de vertrouwde WordPress-core, met een specifieke plugin om de verschillende leden in kaartvorm en via een zoek-formulier weer te geven.
  Een frisse huisstijl, gecombineerd met een responsive design en een compactere weergave van de info, zorgen voor een snelle website waar bezoekers makkelijk de info kunnen vinden die ze zoeken.

  Mocht u vragen hebben over dit project, neem dan zeker contact met ons op!

  no responses
 • Lancering website JW Classics
  24/11/19blog# , , ,

  Lancering website JW Classics

  Gisteren lanceerden we de nieuwe website van JW Classics, een nieuw bedrijf dat classic cars en oldtimers een nieuw leven geeft: https://www.jwclassics.be/

  Naar goed gewoonte, bouwden we deze website op rond een WordPress-core met een aangekocht (en aangepast) thema.
  Hierbij vormt een one-page homepagina de basis en zorgden we voor een aparte contact- en blog-pagina.
  De site heeft ook een ingebouwd portfolio voor de projecten en uiteraard is alles volledig responsive.

  Mocht u vragen hebben over dit project, neem dan zeker contact met ons op!

  no responses
 • Go-live nieuwe website Coiffure Verheye
  22/10/19blog# , , ,

  Go-live nieuwe website Coiffure Verheye

  Vorige week hebben we de nieuwe website gelanceerd van één van onze klanten: https://www.coiffureverheye.be/

  Deze website werd gebouwd op een WordPress-core met aangekocht (en aangepast) thema.

  Enkele kenmerken:
  – “Cleane” zwart-witte stijl
  – Responsive
  – Gecombineerd met Cloudflare voor snelheid en veiligheid

  Neem zeker een kijkje en contacteer ons zeker mochten er vragen zijn over dit project!

  no responses
 • Go-live nieuwe website EditProductPhoto
  08/03/19blog# , , ,

  Go-live nieuwe website EditProductPhoto

  Afgelopen week hebben we de nieuwe website gelanceerd van één van onze klanten: https://www.editproductphoto.com/

  Deze website werd gebouwd op een WordPress-core met aangekocht (en aangepast) thema.

  Enkele kenmerken:
  – Responsive
  – Meertalig (EN & NL)
  – Gecombineerd met Cloudflare voor snelheid en veiligheid
  – Custom scripting voor Visualisation Center

  Neem zeker een kijkje en contacteer ons zeker mochten er vragen zijn over dit project!

  no responses
 • Go-live nieuwe website Apotheek Demeer
  23/12/18blog# , , ,

  Go-live nieuwe website Apotheek Demeer

  Afgelopen week legden we de laatste hand aan de nieuwste website van één van onze klanten: https://www.apotheekdemeer.be

  Deze website werd gebouwd op een WordPress-core met een aangekocht thema dat volledig werd aangepast aan de wensen van de apotheek.

  Enkele kenmerken:
  – Responsive
  – Popup-contactformulier
  – Integratie van Sociale Media
  – Makkelijk terugvinden van belangrijke gegevens zoals openingsuren en gamma

  Neem zeker een kijkje en contacteer ons zeker mochten er vragen zijn over dit project!

  no responses
 • Go-live nieuwe website Unego
  18/10/18blog# ,

  Go-live nieuwe website Unego

  Recent lanceerden we de nieuwe website van één van onze klanten: https://www.u-nego.com/
  Voor dit project creëerden we een WordPress-site om de vroegere Wix-versie te vervangen.

  Neem nu een kijkje en contacteer ons zeker mochten er vragen zijn over dit project!

  no responses
 • Externe Synology NAS-hosting
  29/09/18blog# ,

  Externe Synology NAS-hosting

  In dit artikel presenteren we een praktische case waarin we een keuze-advies op maat leverden aan één van onze klanten. Dit artikel bouwt voort op ons eerdere artikel over het gebruik van een FTP-server op Synology-NAS voor bestandsuitwisseling met klanten.

  VRAAG VAN DE KLANT

  Het gebruik van een NAS als FTP-server voor mijn klanten werkt goed maar de upload-snelheid van onze internet-connectie is toch nog onvoldoende voor veeleisende (vooral buitenlandse) klanten. Is het hosten van de NAS in een datacenter een optie?

  INLEIDING

  Om eerlijk te zijn hadden wij deze mogelijkheid zelf nog niet overwogen. Door het idee dat hosting in een datacenter altijd enorm duur is en de onterechte gedachte dat je daar moeilijk een desktop-NAS kan plaatsen, was het nog niet bij ons opgekomen dit te bekijken.

   

  Aangezien een korte zoektocht ons leerde dat dit toch wel het overwegen waard was, hebben we eens de mogelijkheden in detail bekeken om een onderbouwd advies af te leveren.

  LOCATIE

  De locatie van het datacenter waar je je toestel plaatst is belangrijk, en wel om enkele verschillende redenen:

   

  Aanwezigheid providers of Internet Exchanges (IX)

  De NAS is bedoeld om een snelle toegang te verlenen aan klanten maar moet ook vlot bereikbaar zijn voor onszelf. Het datacenter waar de hosting wordt aangeboden beschikt dus best over ofwel directe fibers naar enkele grote providers en/of een grote internet-exchange waarop de grote providers zijn aangesloten.

   

  Fysieke afstand

  Ook al is de virtuele bereikbaarheid het belangrijkst, ook de fysieke afstand tot het datacentrum speelt mee als je een eigen toestel wil gebruiken. De NAS moet eerst en vooral naar daar verzonden worden én in geval van een probleem met bijvoorbeeld een harde schijf, moet deze opgestuurd worden (wat toch prijzig kan uitvallen als dit naar het buitenland is).

   

  Juridisch

  Het Verenigd Koninkrijk staat bekend om zijn goede hosting aan lage prijzen. De Brexit die eraan komt zorgt echter voor ons als Europese klanten mogelijks in de toekomst voor problemen. Enerzijds zouden er in de toekomst wel eens taksen kunnen geheven worden op producten & diensten in het VK, anderzijds is bij contracten met Engelse bedrijven ook steeds het Engels recht van toepassing. Ook hier kan de Brexit in de toekomst mogelijk roet in het eten werpen mocht er een conflict ontstaan met de partij die de hosting van de NAS op zich neemt

  INTERNET-CONNECTIVITEIT

  We haalden het al aan bij de locatie, het is belangrijk om een goede virtuele bereikbaarheid te hebben door de aanwezig van providers of een internet-exchange waardoor de communicatie vanop de internetlijnen van de klanten (en onszelf) goed verloopt.

  Hiernaast is de snelheid die wordt aangeboden natuurlijk ook belangrijk. De nieuwste NASsen beschikken over Gigabit-poorten dus als de processor en beschikbare werkgeheugen voldoende krachtig is, dan kunnen we een goede snelheid garanderen als we ook een Gigabit-connectie krijgen in het DC.

   

  Opgelet: Het is heel moeilijk om de werkelijk haalbare snelheid van een datacenter in te schatten. Dit door factoren gerelateerd aan de locatie (welke bandbreedte is er beschikbaar naar de buitenwereld toe), het toestel waarmee verbonden wordt (hoe zwaar is dit belast, hoeveel simultane connecties zijn er) maar ook door de connectie van de bezoeker (hoeveel netwerken/routers zit die van het datacenter, welke connectiviteit heeft die ter beschikking). Als er echter slechts 100Mbps-connectiviteit wordt aangeboden, dan zullen bezoekers uiteraard nooit met een hogere snelheid kunnen up- of downloaden.

  TOESTEL HUREN OF KOPEN

  In ons geval hadden we voorzien om zelf een NAS in het DC te plaatsen maar aangezien niet iedereen een NAS op overschot heeft, staan we toch even stil bij de voordelen van het huren t.g.o. het kopen van een NAS.

   

  Huren

  + Geen investering: Het grote voordeel is dat er geen investering moet gedaan worden, je betaalt de NAS maand na maand en als je hem niet meer nodig hebt, dan kost het ook niets. Ook zijn er geen kosten voor het verschepen van een NAS naar het DC of voor een kapotte harde schijf die vervangen moet worden, de huurprijs is “all-in”.
  Let wel op dat er bij het huren van een NAS mogelijk een minimumduur aan het contract vast hangt!

  + Risico: Een NAS blijft een elektronisch toestel en die durven ook wel eens falen. Vooral de harde schijven kunnen het na een (soms korte) tijd begeven zonder duidelijke reden. Als men een NAS huurt, dan is hiervoor geen risico aangezien de verhurende partij verantwoordelijk is voor de hardware

   

  Kopen

  + Keuzevrijheid: Wanneer je zelf je NAS aanschaft, heb je volledige vrijheid in keuze. Ook al kan je in veel gevallen kiezen welke NAS je wil huren, niet alle modellen zullen worden aangeboden. Zelfde verhaal bij de harde schijven, als je graag een specifiek model NAS wil met grote schijven (b.v. 10TB), dan kan dit perfect.

  + Totale kost: Ook al is er de kost van de investering van de NAS, deze is eenmalig terwijl de terugkerende kost (hosting) kleiner is. De verhuurders van het materiaal zullen een marge nemen op de hardware en het risico op falende systemen indekken, waardoor de totale kost bij aankoop normaal gezien lager zal liggen dan bij huur

  AANBIEDERS

  Wij hebben even gezocht naar welke bedrijven Synology NAS-hosting aanbieden en hebben bij 2 ervan de voor- en nadelen in detail bekeken. Uiteraard is deze lijst een momentopname, zoals alles binnen IT kunnen altijd andere partijen opduiken en kan hun aanbod aangepast worden.

  Opm: Aangezien onze klant zich in België bevindt dat een belangrijke klantenbasis heeft in Nederland, hebben we ons voor de uitgebreide vergelijking beperkt tot de aanbieders die we konden vinden in deze 2 landen

   

  Fusa Internet Services

  * Belgisch bedrijf dat hosting aanbiedt in een Belgische Datacenter in Oostkamp met connectiviteit naar oa Telenet, Colt, Interoute en Cogent

  * Connectiviteit naar de NASsen op 1Gbps-poorten (de site vermeldt 100Mbps maar per mail werd ons 1Gbps bevestigd). Het inbegrepen volume (bijkopen kan altijd) is 1TB, wat neerkomt op een 35GB/dag bij constant gebruik.

  * De hosting gebeurt steeds voor eigen aangekochte NASsen, het is niet mogelijk om een NAS bij hen te huren

  * Simpele werkzaamheden aan de NAS (b.v. vervangen van een kapotte schijf) zijn gratis op voorwaarde dat dit kan wachten tot hun volgende bezoek aan het DC en dat het materiaal wordt afgeleverd aan hun kantooradres

  * Hosting van een 2-bay Synology kost op het moment van schrijven 9,5€/maand en het contract is maandelijks opzegbaar

   

  NAS Hosting

  * Engels bedrijf dat hosting aanbiedt in een Nederlands datacenter in Haarlem (nabij Amsterdam) met connectiviteit naar oa AMS-IX (één van de grootste internet-exchanges van Europa)

  * Connectiviteit naar de NASsen op 1Gbps-poorten en met een onbeperkt volume (unmetered)

  * Er kan gekozen worden om een eigen NAS te plaatsen (dit staat niet vermeld op de site maar werd ons per mail bevestigd) of er kan een NAS gehuurd worden (specificaties zelf te kiezen via eenvoudige wizard)

  * Materialen zoals een eigen gebruikte NAS of vervang-schijven dienen te worden opgestuurd naar Haarlem en voor het vervangen van bijvoorbeeld een kapotte schijf wordt een kost van 49€ gerekend. Wel biedt het bedrijf een remote-restart van de NAS aan zodat een zogenaamde PowerCycle kan worden uitgevoerd om een totaal geblokkeerde NAS te herstarten

  * Hosting van een eigen 2-bay NAS kost op het moment van schrijven 19€/maand, contractduur onbekend

   

  Enkele anderen

  * Infomaniak: Zwitsers bedrijf in Zwitsers datacenter (ideaal wanneer de Zwitserse onpartijdigheid belangrijk is) maar biedt enkel grotere Synology’s (RS-reeks) aan op huurbasis

  * ikoula: Frans bedrijf in Frans datacenter, biedt desktop Synology’s (DS-reeks) aan op huurbasis. Enkel technische ondersteuning in Frankrijk (dus mogelijks ook enkel in het Frans) en de NASsen krijgen slechts 100Mbps bandbreedte

  * Card Solutions: Nederlands bedrijf in Nederlands datacenter, biedt de mogelijkheid om een NAS te kopen of huren (al is het niet helemaal duidelijk of je ook je eigen toestel kan gebruiken)

  CONCLUSIE

  Er zijn een aantal zaken om op te letten wanneer voor NAS-hosting wordt gekozen maar als het datacenter (en de connectiviteit ervan) in orde is, dan is het zeker een betaalbare oplossing om een offsite-NAS te hosten. Voor een 10 à 20€ per maand kan je al je 2-bay NAS veilig in een datacenter plaatsen, waar klanten met een wellicht hogere snelheid zullen verbinden dan wanneer die aan een normale internetlijn hangt.

  Keuze-adviezen, KMO-Hardware en Synology vormen deel van de aangeboden services van Hot Ice Belgium. Kunnen wij u van dienst zijn in één van deze domeinen, neem zeker contact met ons op!

  no responses
 • Opleiding Synology
  10/07/18blog#

  Opleiding Synology

  Binnen IT verandert de wereld heel snel. Aangezien wij over onze expert-domeinen steeds op de hoogte willen blijven van de laatste producten & technieken, volgden we in mei een Workshop van Synology om onze kennis over enkele zaken op punt te stellen.

  Zo blijven wij onze klanten als expert in Synology blijven bijstaan!

  no responses
 • Go-live nieuwe website LOV Design
  15/04/18blog#

  Go-live nieuwe website LOV Design

  Vandaag is de door ons gecreëerde nieuwe website van één van onze klanten live gegaan: https://www.lovdesign.be

  Neem zeker een kijkje en contacteer ons zeker mochten er vragen zijn over dit project!

  no responses
 • Go-live re-design website Alvain
  06/04/18blog#

  Go-live re-design website Alvain

  Vandaag is de door ons vernieuwde website van één van onze klanten live gegaan: https://www.alvain.be

  Neem zeker een kijkje en contacteer ons zeker mochten er vragen zijn over dit project!

  no responses